SchalmSmart SchalmSmart SchalmSmart SchalmSmart SchalmSmart SchalmSmart SchalmSmart

Verslagen

Feestmiddag

Gepost door Lies van der Lubbe

Feestmiddag 15 oktober 2017

We zijn uitgenodigd voor een feest in de stijl van de jaren ’60. Niet iedereen weet daar goed raad mee, maar het is verrassend om te zien dat de bestuursleden en aanhang de moeite hebben genomen om prachtige kleding te huren! Ook de meeste anderen hebben wel iets aan hun kleding gedaan om een kleine jaren ’60 touch te suggereren.

Geheel in stijl ook het duo Plaatjes vullen Gaatjes dat voor prima bijpassende muziek zorgt.

Uiteraard welkom met koffie en gebak en al snel komen de glazen met ander vocht op tafel. Dat is nodig om het gezelschap uit te nodigen in beweging te komen. De eerste dansparen komen wat aarzelend op de vloer, maar uiteraard wordt er daarna door bijna iedereen gedanst. Dan weer even rust om een van de heerlijke hapjes te nuttigen. Intussen gaan de levendige gesprekken voort, kortom het is zeer geanimeerd.

Al eerder op de middag heeft voorzitter Siem Groot het nieuwe logo van SchalmSingers onthuld. De dames van het bestuur hebben een prachtig vaarwel-lied voor SchalmSmart en een net zo leuk introductielied voor SchalmSingers bedacht.

Ook zet Siem onze jarenlange trouwe gitarist Cor Wagenaar nog even in het zonnetje. Helaas heeft Cor afscheid genomen van het koor en hij bedankt ook het hele koor voor de leuke tijd bij SchalmSmart.

Als afsluiting een heerlijk soepbuffet.

Een mooie middag, goed voor de onderlinge betrokkenheid.

Lies van der Lubbe.

Met 'Groeten van Jos' 2017

Gepost door

Zondag 22 januari 2017 voor de derde keer op rij, zingen met SchalmSmart in De Stek te Grootebroek. Erg koud buiten, wel een vriendelijk zonnetje dus op de fiets naar het muzikale spektakel. Ons eerste optreden in 2017. Gevoelsmatig zitten de liedjes er prima in.

Verslagje optreden korenfestival in 't Veld

Gepost door Marry van der Lubbe

Gezien, gehoord en meegezongen door uw verslaggeefster.

Concert Weer Anders

Gepost door Marry van der Lubbe

10 jarig Jubileum van SchalmSmart- Het Smartlappenkoor van Westwoud.
‘Schouwburg’ De Schalm. 15:00 uur

Wat een mooi feest hebben we gehad en gegeven in samenwerking met het JOP ( Jongerengroep Westwoud) en de Folk-band ‘Gedonder in de Glaze’. Samen met een hele zaal vol enthousiaste bezoekers en bewonderaars en fans van het eerste uur. Jong en oud.

Zaterdagavond DE Generale Repetitie.
De gymzaal is omgebouwd tot Schouwburg. Alleen de lucht herken je dan nog. Wat een werk is dat, een hele bouwploeg die al vroeg uit de veren moest om een gewone gymzaal een zo`n prachtig aanzicht te geven. En dat is hun gelukt. De taken waren strak gepland en goed verdeeld. Prachtige tafels vol met presentjes voor de loterij, opbrengst geheel te goede voor SchalmSmart.

SchalmSmart on Tour, inTiel

Gepost door Marry van der Lubbe

Zaterdag, 12 oktober 2013.
08:30u. Zaterdagmorgen, staat de bus vrolijk met ronkende motor op ons te wachten, vandaag gaan we naar Tiel, in het mooie schone Gelderland, de stad van Flipje.
We zijn uitgenodigd om daar het 10e Smartlappenfestival  te komen opluisteren met nog 23 andere koren. Dat vraagt een grote en goede organisatie, maar dit komt later.
In de buik van de Alpha-bus worden alle geluidsinstallaties, karren, stoelen en alle overige zaken opgeborgen. Ton holt nog even naar de Schalm om een opstapje voor Nina te scoren. Nu we een vrouwelijke dirigent hebben moet die geheel zichtbaar zijn voor de club, dus op een verhoginkje.
De bus vertrekt keurig op tijd en snort gezellig weg om als eerste stophalte in Blokker de andere SchalmSmarters op te halen. Lia is gewapend met twee grote tassen gevuld met potten vol heerlijke hete koffie, Marit zorgt voor het theewater en de bekertjes en Tiny voor alle andere attributen. De reis duurde niet langer dan 1 3/4uur, maar toch is het heerlijk om verwend te worden met koffie en koek, chapeau!
Johan onze chauffeur zoeft heerlijk rustig over de weg en wenst ons een goede rit. 
 

Oosterleeks Smartlappenfestival

Gepost door Marry van der Lubbe

Zondagmiddag 14.00 in Oosterleek rijden auto`s af en aan om koorleden met roze, rode of meerkleurige sjaaltjes af te leveren. Verstandige mensen zijn op de fiets gekomen, zetten hun fiets op slot en gaan na `n bezoekje aan het toilet een mooi plekje zoeken in de Herbergh.

Rond de Molen

Gepost door Lies van der Lubbe

Een zonnige, maar winderige dag. Schalmsmart is als eerste koor aan de beurt na de linedance van een groep meisjes. Het publiek moet nog een beetje komen en Schalmsmart zet zijn beste beentje voor. Nico praat de liederen aan elkaar, iets compacter dan Ryanne dat meestal doet. De Woonboot met Christ als solist is de absolute topper van dit eerste optreden.
Na ons is het Andijker Havenkoor aan de beurt. Een goede groep met een aansprekend repertoire, zoals we van eerdere edities weten. Jammer dat de zang vrijwel verloren gaat door de wind, maar meer nog door de versterking van de accordeon.
 

Verslag Eerste Lustrum

Gepost door Tini Bontekoning

Schalmsmart viert eerste lustrum

Schalmsmart vierde zaterdagavond 26 september 2009 op bijzonder feestelijke wijze haar 1ste lustrum in dorpshuis de Schalm. Een avond met verrassingen. Ruim honderd aanwezigen waren getuige van het hoogtepunt van de avond, de presentatie van de eigen CD. De jubileumcommissie had de eer om de CD op ludieke wijze uit te reiken aan het bestuur en leden.

CD-opname in Arnhem

Gepost door Lies van der Lubbe

De Alpha-bus die ons komt ophalen  heeft een chauffeur met een bekend gezicht: de voormalige kaasboer uit Hoogkarsapel, Henk Smit. Hij vertelt dat hij dit werk al sinds 1983 doet!.  Met ongeveer 50 koorleden gaan we op weg.
Het is rustig onderweg, dus we vorderen goed. Om een uur of tien ruik ik koffie achterin de bus

Verslag Vitesse AZ SchalmSmart

Gepost door Marry van der Lubbe

Vitesse – AZ – SchalmSmart!

16 november 2008 07.30 een harmonica bus rijdt voorzichtig achteruit de Dr Nuijensstraat uit. Wij houden allemaal onze adem in en durven pas weer hardop te praten als wij bij de Lindeboom gewoon met ons neus naar voren wegtuffen op naar Blokker waar de rest van ons koor staat.
Het geeft het gevoel van een schoolreisje.

Feestavond SchalmSmart

Gepost door Lies van der Lubbe

Gezellig feestje van Schalmsmart

Zaterdagavond 15 maart 2008 zitten de eerste feestgangers al zeer op tijd in de Schalm.

SchalmSmart in het Hart

Gepost door Lies van der Lubbe

Smartlappenfestival in De Schalm 2008.

Zondag 20 januari 2008 was de gymzaal van de Schalm weer omgetoverd tot theaterzaal, helemaal in de stijl en kleuren zwart en rood van Schalmsmart en met overduidelijke Schalmsmartborden. Niet te missen!

Korenfestival 2007

Gepost door Lies van der Lubbe

Het Westwouds Smartlappenkoor SchalmSmart had drie koren uit de omgeving uitgenodigd: Swaeghs Smartlappenkoor, Broekerhavensmartlappenkoor en Popkoor Volvuur uit Hoogkarspel om er met elkaar een spetterende muzikale middag van te maken.

Drie Keer Anders

Gepost door Lies van der Lubbe

Op zondag 19 november 2006 gaven drie koren, het Lapis Ensemble, het koor Eigenwijs en Smartlappenkoor Schalmsmart een gezamenlijk concert in de Sint Martinuskerk te Westwoud. Het Lapis ensemble, met zes stemmen meestal a capella zingend, bracht naast een paar oudere liederen vooral nieuwe geestelijke werken van hun leider Wietse Stuurman ten gehore. Bijzonder en verrassend was deze zang, waarvoor het ensemble bewondering oogstte.